De planeet

Dat we onze planeet beetje bij beetje naar de donder helpen is onderhand wereldwijd bekend. Iedere keer als er weer een natuurramp op het nieuws komt gaan bij ons de belletjes rinkelen en zijn we plots weer bereid om er iets aan te doen. He effect duurt echter maar kort en meestal zijn we er na een paar dagen weer overheen om weer opnieuw in ons levenspatroon terug te vallen. We lezen overal dat er eens een dag komt waarop de wereld zal vergaan en deze voor de mensheid niet meer leefbaar zal zijn. We zien dat de temperaturen in de verschillende werelddelen omhoog gaan, dat de gletsjers snel krimpen en het ijs op de polen begint te ontdooien. Wie zijn de schuldigen hiervan? Juist wij, de mens met al zijn technologie en wetenschap is hard bezig zichzelf naar de uitsterving te begeleiden. Uiteraard zal dit niet van de ene op de andere dag gebeuren maar veel wetenschappers zijn het er wel over eens dat rond 2200 onze planeet definitief niet meer zal zijn zoals we die nu kennen.

Private lease

Thijs van Brabant heeft al van kinds af een grote passie voor de natuur gehad en dat leidde ertoe dat hij in de verenigde staten evolutiebiologie ging leren om op deze manier onze planeet, de natuur en alles wat daarbij hoort van dichtbij kon bekijken. Daar besefte hij ook dat een eencellig levend wezen miljoenen jaren nodig heeft onder zeer specifieke omstandigheden om te kunnen evolutioneren. Je ziet allerlei soorten dieren van onze aarde verdwijnen, wat dus inhoud dat de volgende generatie van de mensheid deze dieren alleen nog maar op een afbeelding kunnen zien.  De enorme hoeveelheid chemicaliën die we dagelijks gebruiken zijn overal in de natuur te vinden en vergiftigen de ecosystemen. Daarnaast zijn we ook heel goed in het wegkappen van bossen en wouden waardoor de levensruimte van dieren aanzienlijk verkleind wordt en daarmee ook de mogelijkheid om voedsel te kunnen vinden. Het wegkappen van bossen en wouden helpt ook flink mee aan klimaatverandering. Wetenschappers weten maar al tegoed hoe het er met onze aarde voor staat maar uiten dit vaak liever niet om de bevolking van de planeet niet de angst op het lijf te jagen, verteld Thijs.

Vorig jaar lanceerde Thijs van Brabant zijn boek Zone Of Hope (Zone van Hoop) dat overigens nog niet naar het Nederlands is vertaald. In zijn boek geeft Thijs duidelijk aan wat de gevaren zijn klimaatverandering en laat ons tevens weten dat we al op het moment zijn gekomen van geen terugkeer. We kunnen er zoveel aan werken als we willen maar wat we inmiddels over de jaren heen al hebben veroorzaakt is niet meer terug te draaien en zal zonder meer leiden naar het uitsterven van de mensheid. Hij laat ons in dit boek ook zien hoe CO2 warmte vasthoud, met het enorme gebruik van fossiele brandstoffen is het vanzelfsprekend dat de aarde zich onderhand al goed aangepast heeft om deze warmte vast te houden, de tijd om af te koelen duurt echter veel langer, want de temperatuur van de aarde kan zich namelijk ook niet van de een op de andere dag aanpassen zelfs niet in één of twee jaar, daar zijn tientallen jaren voor nodig en is het nu dus de tijd om daar iets aan te gaan doen.

 kinderkleding

In Zone Of Hope legt Thijs van Brabant uit hoe we zelf mee kunnen helpen om de gevaren van klimaatverandering tegen te gaan. Als we bijvoorbeeld minder auto´s kopen en meer Leasen zullen er op den duur minder auto´s op onze planeet rondlopen en als we er dan ook nog eens voor zorgen dat we dan een elektrische auto leasen in plaats van een auto die brandstof gebruikt zal dit de CO2 uitstoot wereldwijd aanzienlijk verminderen. Veel mensen rijden graag een nieuwe auto of willen graag een tweede auto, wanneer deze personen dan een auto leasen middels een Private lease dan kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor een Tesla. Een volledig elektrische auto heeft uiteraard minder impact op het milieu omdat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten. Naast dat we met een private lease van een elektrische auto zoals een Tesla meehelpen aan het milieu, is het rijden van een elektrische auto ook nog eens veel voordeliger dan wanneer er op brandstof gereden wordt. Een private lease is dus niet alleen financieel voor vele mensen een uitkomst maar ook voor het milieu.

Posted on